Biologisch mieren bestrijden met aaltjes tegen mieren

Als je ooit wel eens een mierenplaag hebt gehad weet je hoe vervelend dit kan zijn. Als de mieren eenmaal een nest hebben gebouwd bij jou in de buurt ga je altijd last van ze hebben. Ze zijn namelijk met duizenden per nest en er een paar doden helpt dus niet de bron van het probleem tegen te gaan. Als ze er eenmaal zijn helpt vrijwel niks. Ook al sluit je al je voedsel en zoetigheid af, ze vinden toch altijd wel ergens een manier om aan eten te komen! Een mierenplaag betekent niet dat er gebrek aan hygiëne is, je hebt enkel de pech dat een mierennest zich genesteld heeft in jouw leefgebied. Om van zo’n plaag af te komen kun je ze het beste bestrijden. Doe dit eens met een biologisch middel in plaats van al die giftige troep die we al zoveel in de natuur strooien! Biologische middelen werken namelijk net zo goed. Vandaag schrijf ik over aaltjes tegen mieren. Dit is een manier van biologisch mieren bestrijden die heel goed werkt. Veel leesplezier!

Wat zijn aaltjes tegen mieren precies?

Aaltjes tegen mieren is dus een vorm van biologisch mieren bestrijden. Aaltjes zijn nematoden, wat organismen zijn. Deze organismen werken samen met specifieke bacteriën die dodelijk zijn voor de larven van mieren. Aaltjes tegen mieren doden dus de larven, waardoor een mierennest vrij snel ‘uitsterft’ en de volwassen mieren op de vlucht slaan.

Waarom biologisch mieren bestrijden?

Biologisch mieren bestrijden heeft veel voordelen. Ten eerste is het een methode die veel respectvoller is voor planten en dieren. De dieren ervaren geen pijn, alleen de larven sterven door het middel. Daarnaast is een biologisch product nooit schadelijk voor het milieu, en dus ook niet voor andere planten in de tuin. Tot slot zijn biologische middelen ook veilig voor andere dieren en mensen!

Hoe gebruik je Mier-run?

Als je last hebt van een grote mierenhoop dan kun je de aaltjes oplossen in water en dat in de ingangen van de mierenhoop gieten. Vervolgens is het belangrijk om de grond twee weken vochtig te houden, zodat echt alle larven doodgaan. Bij mierennesten die dieper onder de grond zitten is een grotere aanpak nodig. Los de aaltjes weer op en water en giet/sproei het mengsel over het gehele gebied (bijvoorbeeld het gazon of grasveld). Sproei niet als het te zonnig is, omdat het mengsel dan verdampt voordat de aaltjes de larven bereiken. Ook hier moet het gebied vervolgens twee weken vochtig gehouden worden.

Waar scoor je mierenbestrijdingsmiddelen?

Dit soort biologische bestrijdingsmiddelen scoor je bijvoorbeeld op biogroei.nl. Hier verkopen ze Mier-run, wat dus aaltjes tegen mieren zijn. Mieren bestrijden is een goed idee om van de overlast af te komen, maar doe dit altijd wel met de natuur in je achterhoofd, zodat je niet meer schade toepast!

Geef een antwoord