Albumtip: Jack Garratt – Phase

Jack_Garratt_Phase_albumtipMijn verwachtingen van het debuutalbum van Jack Garratt waren hooggespannen. En terecht, nadat hij in 2015 de Critics’ Choice award won bij de BRIT Awards, en uitgeroepen werd tot BBC Introducing Artist of the Year. Daarnaast kreeg hij de eerste plaats toebedeeld in BBC’s Sound of 2016 lijst.
Singles “Breathe Life” en “Worry” doen het goed in de UK, en “Breathe Life” schopte het in Nederland tot 3FM Megahit en #43 in de Mega Top 50. Kortom: Jack Garratt gaat lekker, en genoeg redenen om Phase een luisterbeurt te geven.
Of twee. Want ik kwam er niet onderuit: ik vind Jack Garratt tof. De beats zijn aanstekelijk, de soul is bijna tastbaar, en zijn stem is een plezier om naar te luisteren. Vooral de combinatie van de beats en de rest van de arrangementen doet het bij mij erg goed.
Jack Garratt zette zichzelf met “Worry” en “Breathe Life” al stevig neer, en debuutalbum Phase onderschrijft dat wat mij betreft alleen maar. De songs noch zijn album passen echt in een hokje, en misschien is dat juist ook wel wat maakt dat ik dit album zo goed trek. Die beats, die instrumenten, die stem… Alleen de man zelf kan weten wat er na deze ‘phase’ zal komen, maar ik hoop op veel goeds. Dat kan ook haast niet anders met zo’n debuut.
Naast de singles vallen vooral “Surprise Yourself” en “Fire” erg goed bij mij, en ook moet ik mijn petje afnemen voor “Synesthesia Pt. III” als vervolg op “Coalesce (Synesthesia Pt. II).” Al die lagen, de beats; geweldig luistermateriaal.
Dus geniet vooral, en laat je verrassen door Jack Garratt en Phase, bij voorkeur aangenaam!