Albumtip: Jess Glynne – I Cry When I Laugh

En weer een tip van Suzanne

Jess_Glynne_I_Cry_When_I_Laugh_albumtipHet duurde een paar singles voor ik de naam ‘Jess Glynne’ wist te linken aan de monsterhit “Rather Be” die ze in 2014 scoorde met Clean Bandit, maar zodra haar naam eenmaal verankerd zat in mijn hoofd ging ‘ie er niet meer uit.

Zoek je instant zomerhits, dan ben je bij Jess Glynne aan het goede adres. Het album I Cry When I Laugh staat er (stiekem) vol mee. Eigenlijk is bijna alles uptempo. Het prachtige “Take Me Home,” BBC Children in Need fundraiser single voor 2015, is een uitzondering daarop, maar hoort qua thematiek zeker thuis op het album: hoop; kin omhoog en doorgaan. De gebroken harten zijn duidelijk aanwezig op I Cry When I Laugh, maar ook het daarna weer verder gaan: “Don’t be so hard on yourself no / Learn to forgive, learn to let go / Everyone trips, everyone falls / But don’t be so hard on yourself.”

Al met al dus een synth-pop album vol hoop en doorgaan als het tegenzit. De critici waren niet onverdeeld positief over I Cry When I Laugh, en merkten onder andere op dat aan het eind van het album de luisteraar eigenlijk nog steeds geen beeld heeft van wie Glynne nou eigenlijk is, en dat het album het niveau van een collectie van singles niet overstijgt. Dat begrijp ik, maar wat ik met deze albumtip liever onderschrijf is het hoopvolle in de lyrics en de vrolijke uptempo muziek. Dan heb ik verder geen critici nodig om deze zomer dansend door te komen. Want we “Ain’t Got Far To Go” wat mij betreft.
(Mocht je nou zeggen “neh, laat dat album maar zitten,” check dan in elk geval de singles: “Hold My Hand,” “Real Love,” “Ain’t Got Far To Go,” “Take Me Home,” en “Don’t Be So Hard On Yourself.”)