Bedrijfsongeval gehad? Dit moet je doen!

Heb je een ongeval gehad op je werk? Dan komt er veel op je af en is het laatste waar je mee bezig bent wellicht om specifieke procedures te volgen. Toch is het belangrijk dat je een aantal stappen volgt om te zorgen dat dit op de juiste manier wordt afgehandeld en dat jij alle hulp en steun ontvangt waar je recht op hebt. Daarnaast is het wettelijk verplicht om een aantal zaken te doen én kun je er, door dit te doen, mogelijk voor zorgen dat dit ongeluk niet nogmaals met een ander (of jezelf) voor zal komen. Ook kan dit stappenplan je helpen om de schadevergoeding waar je mogelijk recht op hebt, te kunnen ontvangen. Ben je benieuwd hoe je dit aanpakt? Lees dan snel verder. 

Stap 1: Veiligheid

De allereerste stap na het bedrijfsongeval is zorgen dat iedereen op locatie veilig is. Zet machines uit, haal stroom van apparatuur af en zorg dat vallende materialen geen gevaar kunnen vormen voor de omgeving. 

Stap 2: Ongeval melden 

Meld het ongeval altijd bij de direct leidinggevende en natuurlijk de eventuele benodigde hulpdiensten. Is er sprake van een ernstig bedrijfsongeval waaraan je whiplash letselschade overhoudt? Dan is je werkgever ertoe verplicht om de Arbeidsinspectie in te schakelen. Doet je werkgever dit niet? Dan kun je dit als werknemer ook zelf doen. Het is belangrijk de arbeidsinspectie in te schakelen, omdat zij een rapport zullen opstellen over de toedracht van het ongeval welke je later kan helpen je schadevergoeding te claimen. 

Stap 3: Vaststellen of er sprake is van een bedrijfsongeval 

Wanneer is er nu eigenlijk sprake van een bedrijfsongeval? Hier is sprake van wanneer het ongeval plaatsvindt op het bedrijf zelf, op een andere locatie van je bedrijf, wanneer je onderweg bent voor je werkgever (klantbezoek), wanneer je op reis bent in opdracht van je werkgever of tijdens bepaalde personeelsuitjes. 

Stap 4: Schade vaststellen

Na het ongeval is het belangrijk om feitelijk vast te stellen welke schade je hebt opgelopen; zowel materieel (aan eventuele eigendommen, zoals je auto) als immaterieel (psychisch, zoals verdriet, trauma, angst en pijn). 

Stap 5:  Aansprakelijkheid vaststellen 

Ga goed na hoe het ongeval is ontstaan; ontbrak het aan de juiste instructies, was de werkplek niet veilig, was de werkdruk te hoog of was er niet genoeg toezicht? In zulke gevallen is vaak de werkgever aansprakelijk omdat deze niet heeft gezorgd voor een veilige werkomgeving. Je hebt dan mogelijk recht op een schadevergoeding bij bedrijfsongeval. Schakel een letselschade advocaat in om te helpen bij het indienen van de claim.

Geef een antwoord