Boekentip: Isa Maron – Galgenveld (De Noordzeemoorden boek 1)

De eerste boekentip van Suzanne van het jaar is een feit.

Isa_Maron_Galgenveld_boekentipVoor wie het jaar wil starten met één van de spannendste thrillers die ik ooit gelezen heb: lees Galgenveld. En dan IJskoud, boek 2 van de serie De Noordzeemoorden, er gelijk achteraan. Over boek 3, Ritueel, kan ik nog geen oordeel vellen, maar ik heb er hoge verwachtingen van!

De Noordzeemoorden ittps://youtu.be/vJRiv1h1oqss een thriller serie van eigen bodem en speelt zich ook af in Amsterdam. De 19-jarige Kyra Slagter is als één van de eersten ter plaatse bij de vondst van een lijk en raakt gaandeweg steeds meer betrokken bij het oplossen van de moordzaak. En wat heeft alles te maken met de verdwijning van haar oudere zus Saar?

Het gezichtspunt wisselt tussen dat van Kyra, rechercheur Maud Mertens, de moordenaar, een getraumatiseerd meisje in Engeland, en de vrouw die haar gevonden heeft. IJskoud heeft wat dat betreft eenzelfde structuur. Beide boeken zijn goed geschreven, en voeren het spanningsniveau hoog op; de suspense is bijna gekmakend, de plottwists zijn goed uitgewerkt. Al met al zijn het thrillers om je vingers bij af te likken. Wat mij betreft resten er aan het einde van IJskoud nog maar twee vragen: welke zaak zal in Ritueel de boventoon voeren, en zal Kyra haar zus terugvinden?

Wordt vervolgd…

Heb je ook een boekentip?
Vul dan aan de rechterkant het formulier in. Geef kort aan waarom jij vindt dat iedereen dit boek écht moet gaan lezen. Let op dat je geen dingen verklapt die het leesplezier van een ander kunnen verpesten.