Chino heren: blijf koel in de zomer

De zomer komt er weer aan en we kijken er met z’n allen erg naar uit. Na vele maanden van verplicht binnen zitten en weinig vertier hopen we komende zomer in ieder geval een deel van ons oude leven weer op te pakken. Terrasjes lonken, stranden roepen en wie weet ligt er zelfs een dagje dierentuin of pretpark in het verschiet. Met het stijgen van de temperaturen stijgen ook onze verwachtingen. Maar de kans is ook aanwezig dat je bijvoorbeeld weer regelmatig op kantoor moet verschijnen. En laten we eerlijk zijn: daar is onze garderobe niet echt meer na. De meesten van ons werken achter een beeldscherm en met name over onze pantalons maken we ons allang geen zorgen meer. Misschien draag je wel een makkelijke joggingbroek? Wie ziet het? Dus nu moeten we echt even na gaan denken wat we aan gaan doen. Die hitte vraagt om luchtige kleding. Maar kan dat op kantoor. Ja, dat kan: met een chino heren.

Chino heren: comfortabel

De chino heren is een kledingstuk dat halverwege de 19e eeuw is ontstaan in de tropen. Het begon als militair kledingstuk. Tijdens oorlogen in warmere streken was er behoefte aan een luchtige, kaki kleurige broek van katoen. De kaki kleur is een aardkleur dus de broek diende ook gelijk als camouflage en de broek is lang kaki kleurig geweest. De broek werd in eerste instantie alleen gemaakt in China. De Spanjaarden maakten daar de Chinese broeken van, in hun eigen taal vertaald als pantalones Chinos. Wij mogen blij zijn met deze uitvinding want de chino heren is luchtig en toch netjes en wordt op steeds meer kantoren geaccepteerd als kleding waarin je kunt komen werken. En zeker met de steeds warmer wordende zomers is dat comfortabeler dan de zware pantalons die we normaal dragen.

Alle kleuren en maten

De tijd dat de chino heren alleen maar kaki kleurig was, is ook allang voorbij. Deze broek is in mooie, stijlvolle kleuren te krijgen. Natuurlijk zijn ze ook in alle maten te koop. Zo kun je ook in de zomer netjes en stijlvol uitzien. Dus ben je nog opzoek naar luchtige en toch nette kleding? Ga dan opzoek naar een chino heren. Online vindt je veel en je hebt ze zo in huis. Probeer ze eens uit en kom erachter waarom dit kledingstuk steeds geliefder wordt en waarom je ze steeds meer in het straatbeeld ziet!

Geef een antwoord