De voordelen van tuinschermen voor je tuin

Zomers lekker in je bikini op de ligstoel in je tuin, vergeet het maar als je geen schutting hebt. Ook wanneer je visite hebt, kan het soms hinderlijk zijn dat je veel inkijk in je tuin hebt. De oplossing daarvoor kunnen tuinschermen bieden vanwege de privacy die ze je geven. Deze zorgen er tevens voor dat de wind tegen gehouden wordt en dat je zomers een fijne schaduwplek hebt. Er zijn diverse afmetingen en designs beschikbaar. Denk daarbij aan grenen, hard hout of naarden hout. Het hangt er vanaf wat jouw wensen zijn. Tevens heb je waaierschermen, of gewoon vierkante tuinschermen. Je kunt kiezen tussen horizontale en verticale planken bij de tuinschermen. En de oppervlakte afwerking kan geschaafd of ruw zijn. 

Diverse types met goede eigenschappen

Vind jij het belangrijk dat er bij het produceren van het tuinscherm rekening is gehouden met het milieu? Dan kun je kiezen voor een vuren tuinscherm. Heel veel vuren tuinschermen bevatten een speciaal keurmerk (KOMO). Dat houdt in dat het hout op een verantwoorde manier behandeld is. Wil je graag een tuinscherm met een extra lange levensduur? Dan kun je gaan voor een mooi eiken tuinscherm. In principe zal dit type zo'n 20 tot 25 jaar meegaan dus je hebt er lang plezier van. Wil je een elegant tuinscherm met een warme look? Ga dan voor een louvre tuinscherm hardhout. Een paar hippe planten doen het ook goed, voor dit type tuinscherm. Lamellen tuinschermen hardhout zijn erg handig, wanneer je zelf de doorkijk wilt bepalen: deze kun je namelijk zelf regelen.

Wat is de prijs van een tuinscherm?

Misschien dat je bij het lezen van deze blog ook interesse hebt gekregen voor het aanschaffen van een tuinscherm. Het is dan natuurlijk wel handig de prijs te weten van tuinschermen. Dit hangt een beetje van de winkel af maar de prijzen komen veelal overeen. De vierkante tuinschermen komen in de maten 180×180 en voor een grenen variant ligt de prijs laag, rond de 30 euro. Je hebt ook duurdere soorten grenenhout waarbij je over de 100 euro betaalt voor die maat. Wil je een antraciet tuinscherm in dezelfde maat dan betaal je rond de 230 euro. Er zijn trouwens ook uitrekbare (rond de 150 euro) en inklapbare tuinschermen (deze zijn er al vanaf 80 euro) te koop. Informeer vooral bij de aanbieder naar de prijzen, en geef jouw persoonlijke wensen aan. Het aanbod is uiteraard niet bij elke aanbieder gelijk. Online kun je je alvast oriënteren zodat je straks een goede keuze maakt om jouw terras zomerproof te maken.

Geef een antwoord