Drie keer ontsnappen uit de realiteit

Volgende week gaan de eerste versoepelingen van start. De terrasjes mogen weer beperkt open, evenals de winkels en de hogere scholen. Het lijkt er op alsof Nederland weer langzaam van het slot gaat. En dat betekent in de zomer misschien wel dat de grenzen ook weer open kunnen.

Daarom begint het voor mij enorm te kriebelen. Misschien kunnen we deze zomer ook wel weer naar het buitenland op vakantie. Naar mijn idee heb je drie soorten vakantiegangers. Een gaat voor avontuur, en zoekt zijn plezier al wandelend in de bergen of al fietsend door verschillende landschappen. De ander doet het liefst zo min mogelijk en gaat voor een all-inclusive strand vakantie. En dan heb je nog de groep waar ik mezelf onder reken. De mensen die op vakantie gaan om zich onder te dompelen in een andere cultuur en zich op vakantie willen verrijken met allerlei culturele bezienswaardigheden.

Wat zijn nou de beste vakantiebestemming in Europa voor deze laatste groep toeristen? In welke steden kun je het beste even ontsnappen uit de waan van de dag. Naar mijn idee zijn dat de steden met een rijk historisch verleden. Daarom kan het niet fout gaan in de volgende steden.

Rome

Rome is de stad bij uistek om het Romeinse erfgoed in volle glorie te ervaren. Neem een kijkje in het fameuze Colosseum, de nummer één bezienswaardigheid van Rome, en beeld je in hoe tweeduizend jaar geleden dit het toneel van talloze gladiatoren gevechten was. Maar ook het Pantheon, de Trevifontein en het Forum Romanum mag je niet overslaan. De dag sluit je natuurlijk het beste af met een goed glas rode wijn, evenals de Romeinen vroeger zouden doen.

Athene

Op een zelfde manier is Athene een reisje terug in de tijd. Maar in plaats van het Romeinse erfgoed, barst het hier natuurlijk van het klassiek Griekse erfgoed. Ga op zoek naar de verschillend tussen de twee. Wandelend door Athene kom je op iedere hoek van de straat wel een imposante ruïne tegen. Maar natuurlijk mag je de Akropolis, het Parthenon en het Herodes Theater niet overslaan.

Barcelona

Met een Stedentrip Barcelona heb je ongetwijfeld een druk programma voor de boeg. Laat je in Barcelona terugbrengen naar de eeuw van Gaudi. De highlight van Barcelona is natuurlijk de Sagrada Familia. Maar ook de sprookjesachtige tuin, Park Güell, is een absolute must-see. Het erfgoed van Gaudi heeft een duidelijke stempel gedrukt op de stad. Daarnaast zijn er tal van musea en natuurlijk mag een bezoek langs de Ramblas en de Gotische wijk niet ontbreken.

Dus, weet jij al waar je deze zomer heen gaat?

Geef een antwoord