Filmtip: Invictus (2009)

Vanavond op televisie.

invictus_2008_filmtip_challengemeeZaterdag 18 april om 20.45 uur is op de televisiezender Eén de film Invictus (2009) te zien. Op IMDb krijgt het historische biografische drama een  7.2. Kim is het daar mee eens.

Zijn heroïsche gevecht tegen de apartheid zorgde ervoor dat hij 27 jaar lang in de gevangenis zat. Dus wat doet Nelson Mandela als hij tot president van Zuid-Afrika is gekozen? Hij weigert wraak te nemen, vergeeft zijn onderdrukkers en gaat op zoek naar nationale eenheid. Dit doet hij op een onverwachte plek: het rugbyveld. Clint Eastwood (de beste regisseur van 2009 volgens de National Board of Review) is de regisseur van een indrukwekkende, hoopgevende film over een team en een volk die tot grote daden worden geïnspireerd. Morgan Freeman ontving de prijs voor Beste Acteur van NBR en een Oscar nominatie voor zijn vertolking van Mandela, die de aanvoerder van het nationale rugbyteam (Matt Damon, die een Oscar nominatie voor Beste Mannelijke Bijrol ontving) en zijn team van underdogs vraagt om het onmogelijke te presteren door de wereldbeker te winnen. Eén team, één land. De universele taal van de sport heeft nog nooit zo aangrijpend gesproken als in Eastwoods Invictus.

Waarom kijken?
Ik vind dit echt een prachtige film over de apartheid, met tranen in mijn ogen gekeken. Dus gewoon kijken!

Heb je ook een filmtip?
Vul dan aan de rechterkant het formulier in. Geef kort aan waarom jij vindt dat iedereen deze film écht moet gaan kijken.

Kijk je hem liever op dvd? Koop hem dan hier!