Filmtip: La Meglio Gioventù (2003)

Een filmtip van Sofie.

Filmtip_La Meglio Gioventu_203_ChallengeMee

La Meglio Gioventù (2003) is een Italiaanse film van Marco Tullio Giordana en zou oorspronkelijk een vierdelige serie zijn. Maar hij maakte er een film van die zes uur duurt en die in 2 delen in de cinema is uitgekomen. De film is internationaal gekend als The Best of Youth. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Alessio Boni en Luigi Lo Cascio. De film kaapte in 2003 de titel weg van Beste Film op het filmfestival van Cannes.

Het verhaal vertelt een familiekroniek van Mateo en Nicola, twee broers, vanaf het einde van de jaren zestig tot nu. In het begin delen ze dezelfde dromen en vriendschappen. Tot ze Giorgia ontmoeten en hun toekomst neemt een andere wending. Nicola wilt psychiator worden en Matteo geeft zijn studies op voor politieagent.

Waarom kijken?

La Meglio Gioventù is een echte filmklassieker. Oké, hij duurt wel zes uur, maar kijk hem in twee keer uit en je zal begrijpen waarom je hem moest zien.

 

 

 

 

Heb je ook een filmtip?
Vul dan aan de rechterkant het formulier in. Geef kort aan waarom jij vindt dat iedereen deze film écht moet gaan kijken.