Het ‘nieuwe’ bestellen

We leven in een bijzondere tijd en ondanks dat we vooruitzicht hebben op verbetering zijn er het afgelopen jaar een hoop dingen veranderd. Zo is het de normaalste zaak geworden om meermaals per week iets te bestellen, van kleding tot eten. Zelfs de dweildoeken worden nu besteld als je geen tijd hebt voor een winkelafspraak. Dat bestellen is in de afgelopen maanden enorm veranderd maar nog niet ieder bedrijf weet hoe ze dat aan moeten pakken. Want wat heb je nu nog meer nodig naast een duidelijke website?

Een aangepast menu

Voor restaurants is het goed om het menu op de website aan te passen. Kijk kritisch naar welke items ook goed te bezorgen zijn. Zo zijn er natuurlijk altijd gerechten die meteen aan tafel geserveerd moeten worden, daarvan is het niet handig als ze ook nog een halfuur met een bezorger mee op pad moeten. Schrap die dus voorlopig, zodra men weer aan tafel kan in jouw zaak kun je ze weer herintroduceren. Ook voor veel kledingzaken geldt dit, niet omdat het gerecht te warm of te koud is maar meer omdat je de voorraad slechter kunt inschatten nu. Door items te schrappen, voorkom je dat je te veel inkoopt.

Scooters zijn ouderwets

Dan is het tijd voor de bezorging. Als we denken aan bezorgers denken we snel aan scooters die door het hele land reizen met grote bakken achterop waar de bestelling in zit. Maar dat is heel ouderwets en helemaal niet zo goed voor het milieu. Zit jouw bedrijf in een stad? Dan is een transportfiets veel meer een verantwoorde keuze. Een transportfiets heren is gebouwd voor het transporteren van goederen. De fietsen zijn enorm stevig en kunnen dus best wel wat gewicht aan. Met een rek achterop, tassen aan de fiets en eventueel een speciale rugtas om gerechten warm te houden kun je dus zo op pad. En je bespaart meteen op de benzine

Doe je het zelf?

Dan is het nog de vraag of je dit zelf wilt doen of wilt uitbesteden. Uitbesteden kan op twee manieren. Manier één is dat je partner wordt van een zogenaamd bezorgbedrijf. Zij functioneren dan als een soort tussenpersoon maar dat betekent dat je minder te zeggen hebt over de bezorging. Aangezien bezorging in deze tijd cruciaal is, wil je hier wellicht meer controle over houden. Je kan het ook zelf doen, huur werknemers in en ga aan de slag. Bezorgen en bestellen, dat is het winkelen in 2021.

Geef een antwoord