Op vakantie naar België 

Als je binnenkort met de auto op vakantie wilt gaan, maar je weet nog geen leuke vakantiebestemming, dan kan je ervoor kiezen om naar België te gaan. België is een prachtig, maar klein land en binnen enkele uren kan je in België zijn. Voor sommige mensen is het enkele minuten reizen, maar deze mensen wonen dan natuurlijk aan de grens van België en Nederland. Maar wat is er te doen in België en waar je kan jij overnachten? Daar lees je hier meer informatie over.

 

Wat is er te doen in België?

België is een prachtig land met erg veel natuur. België heeft ook erg veel weg van Nederland en dat is zeker niet gek aangezien België een buurland van Nederland is. In een deel België wordt er zelfs Nederlands gesproken en België was ooit onderdeel van Nederland. België kent veel bekende steden waar je prima een bezoekje aan kan brengen. Hierbij kan je dan denken aan steden zoals Gent en Antwerpen. Dit zijn zeer populaire bestemmingen en er is daar voldoende te beleven. Je kan bijvoorbeeld een van de bekende restaurants van Antwerpen bezoeken, maar ook kan je een voorstelling kijken bij een theater in Gent. Kortom, wanneer jij op vakantie Belgie gaat, dan ga jij zeker weten een leuke tijd tegemoet. 

 

Waar kan ik overnachten?

Als je naar België op vakantie gaat, dan heb je natuurlijk een plek nodig waar jij kan overnachten. België kent veel prachtige, maar ook uitstekende hotels en deze hotels zijn zeker anders dan hotel Haarlem centrum. Deze hotels zijn beter in service en kwaliteit, alleen kan een hotelkamer in België zeer prijzig zijn als je voor enkele weken in België verblijft. Je kan er dan het beste voor kiezen om een vakantiehuisje op een vakantiepark te boeken. In België zijn er namelijk ook talloze vakantieparken te vinden, waar jij goedkoop een vakantiehuisje kan huren. Dit is vooral voordeliger als je met je gezin of vrienden op vakantie naar België gaat. 

Waar moet je rekening mee houden?

Het is handig om te weten dat als je naar België gaat, dat je geen visum hoeft aan te vragen omdat het land onderdeel is van de Europese Unie. Het is wel verplicht om een legitimatie mee te nemen als je naar België gaat. Dit is een identiteitskaart of een paspoort. Een rijbewijs is helaas geen officiële legitimatie en kan geweigerd worden in België.

Geef een antwoord