Scoor goedkope MKB energie met deze tips

Om geld te besparen binnen je bedrijf is het aan te raden om eens naar je zakelijke energierekening te kijken. Wat veel ondernemers niet weten, is dat ze flink wat geld kunnen besparen op hun mkb energie en beter nog: dat dit ook gemakkelijker en sneller kan dan zij vaak denken. Op andere vlakken in je onderneming is het wellicht lastig om wat geld over te houden. De huur of de hypotheek van je bedrijfspand staat immers vaak vast. Daarom raden we je aan om de volgende tips en tricks te lezen waarmee je geld bespaart door eens kritisch naar je zakelijke energiecontract te kijken. Eenvoudiger kan het haast niet.

Wissel regelmatig van energieleverancier

Wist je bijvoorbeeld dat het al aanzienlijk kan helpen door regelmatig van energieleverancier te wisselen? Veel ondernemers in Nederland blijven bij een zakelijk energiebedrijf hangen wanneer zij daar eenmaal een tijdje een zakelijk energiecontract hebben lopen. Dat is niet heel vreemd: vaak vergeet je het om over te stappen of is het wel zo gemakkelijk om eenmaal te blijven hangen wanneer je tevreden bent. Toch is het af te raden om niet verder te kijken naar een betere energiedeal, omdat er simpelweg altijd wel een scherper tarief of een andere aantrekkelijke aanbieding te vinden is. Wil je dus zo min mogelijk betalen voor je zakelijke energie? Let dan altijd op tot wanneer je energiecontract geldig is, zodat je daarna op zoek kunt gaan naar een nieuw contract bij een ander of bij hetzelfde energiebedrijf. Er is gegarandeerd ergens anders een betere aanbieding te vinden.

Begin met zakelijke energie vergelijken

Nu vraag je je misschien af hoe je aan een nieuw energiecontract voor je bedrijf komt. Heel simpel: door te beginnen met zakelijke energie vergelijken. Dat doe je met een handige vergelijkingstool die je bijvoorbeeld op Minder.nl kunt vinden. Voor deze tool is het fijn om je wensen en je jaarlijkse energieverbruik te weten. Op basis daarvan kan er namelijk worden gezocht naar een nieuw energiecontract. Een van de grootste voordelen van een zakelijke energievergelijker is het feit dat je altijd meerdere deals te zien krijgt. Dat betekent dat je altijd de keuze hebt uit meerdere aanbiedingen, zodat je goed kunt kijken welk energiecontract bij jou en je bedrijf past. Het is ook handig om te weten dat je bij zo’n vergelijker het meest complete en onafhankelijke aanbod te zien krijgt. Er is dus nergens anders een goedkopere deal te vinden, dus dat scheelt weer tijd met zoeken. Met een zakelijke energievergelijker ben je al binnen enkele minuten klaar.

Let op een aantal data van huidige contract

Tot slot moet je weten dat er een aantal data is waar je op moet letten wanneer je een energiecontract hebt afgesloten en je op zoek wilt gaan naar een nieuwe. Let bijvoorbeeld altijd op de opzegtermijn: dat is een periode van één, drie of zes maanden (verschilt per energieleverancier) waarin je je huidige energiecontract mag opzeggen. Doe dit nooit te vroeg, omdat je in zo’n geval een opzegboete ontvangt. Die boete is een bedrag dat je nog moet betalen voor de zakelijke energie die je afgesproken had af te nemen. Omdat je besluit eerder weg te gaan, moet er nog wel worden betaald voor dat energiepakket. Je moet echter ook niet te laat overstappen – er is namelijk ook een einddatum aanwezig. Zorg ervoor dat je precies binnen de opzegtermijn en voor de einddatum overstapt en er is niets aan de hand. Vergeet je over te stappen? In dat geval kan je huidige energieleverancier het contract stilzwijgend verlengen. Dat gebeurt helaas nooit voor het aantrekkelijke tarief waarvoor je het contract ooit hebt afgenomen. Kort samengevat: blijf nooit hangen, stap altijd over en let op twee belangrijke data en je betaalt niet meer te veel voor je zakelijke energie.

Geef een antwoord