Trends in de schoenenbranche

Schoenenmode, iedereen kent het woord wel of heeft de laatste schoenenmode misschien wel aan zijn/haar voeten. Mode is alles wat gedurende een bepaalde periode hip of aantrekkelijk wordt gevonden. Vaak verandert de mode per seizoen. Mode betrekken we vaak op kleding of schoenen maar ook bijvoorbeeld het interieur van je huis of de inrichting van je tuin is modegevoelig. In vroeger jaren kon je aan iemands kleding en schoenen aflezen tot welke stand hij of zij behoorde. Tegenwoordig is dit minder aan de orde maar onder bijvoorbeeld jongeren is soms nog steeds een verschil tussen arm en rijk zichtbaar. De merken bepalen vaak de mode onder jongeren maar daar hangt wel een prijskaartje aan. Dure sneakers of laarzen zijn voor veel jongeren toch een grote uitgave. Maar als het mode is dan wordt er vaak alles aan gedaan om toch de laatste schoenenmode te kunnen volgen. Populaire sneakers zijn de Nubikk sneakers. Op dit moment zijn er vele modellen en trends op het gebied van Nubikk sneakers heren. Onder andere sneakers in aardetinten en met een bijzondere vetersluiting zien we veelvuldig terug in het straatbeeld.

Modeaccessoires

In het modebeeld nemen accessoires een belangrijke plaats in. Oorbellen, armbanden, stropdassen, hoeden/petten en tassen zijn zeer zeker ook trendgevoelig. Accessoires zijn de snelste manier om een outfit helemaal up-to-date te maken. Dit voorjaar zijn er weer allerlei trends gesignaleerd op het gebied van accessoires. Naast het pak en het vest voor vrouwen verovert ook de stropdas terrein. Je draagt hem zowel op een rok als op een broek. Even wennen misschien maar dat is met meerdere modetrends het geval. Ook op het gebied van sieraden zijn er weer nieuwtjes. De schakelkettingen uit de tachtiger jaren zijn weer helemaal terug. Als riem, als handvat van tassen en als versiering van schoenen. Leef je uit!

Wat kunnen we de komende jaren verwachten

Duurzaamheid en milieu zullen de komende jaren een steeds belangrijkere plaats in nemen in de modewereld. Uiteindelijk gaan we ook met kleding in de toekomst naar een circulaire economie en gebruiken we gedragen kleding als grondstof voor nieuwe kleding. De oude stof wordt dan gebruikt om nieuwe stof van te maken. Ook het kopen van tweedehands kleding is in opkomst. Vroeger had dat een armoedig imago, iets dat je vooral deed omdat je geen geld had. Maar tegenwoordig is het een trend om tweedehands te shoppen. Zelf kan je ook een grote invloed op de ontwikkelingen hebben. Duurzame mode kan je stimuleren door het te kopen, hetzelfde geld voor tweedehands kleding. De trend zal dus verschuiven naar duurzaam en hergebruik van materialen.

Geef een antwoord