Vliegtickets naar Antalya boeken

Op het moment dat je graag op vakantie wilt naar Antalya in Turkije dan kan je ervoor kiezen om vliegtickets Antalya online te boeken. Antalya is een geweldige en veelzijdige stad aan de Middellandse Zee. Je kan hier heerlijk ontspannen op vakantie in de warme zon en ondertussen de rijke geschiedenis van de stad ontdekken. Deze Turkse stad heeft warme zomers en milde winters vanwege het mediterrane zeeklimaat. Gedurende het hele jaar kan je Antalya zonder problemen bezoeken. In de zomer vind je veel toeristen uit Europa terug en in de winter is het een stuk rustiger, maar nog steeds de moeite van een bezoek waard. Deze badplaats beschikt over twee lange zandstranden waar je heerlijk kan relaxen.

De oude stad ontdekken

De baai van Antalya is naar de stad vernoemd en tot de Tweede Wereldoorlog was de stad niet groter dan het oude centrum. De naam hiervan was Kaleiçi. In de oude stad staan de huizen erg dicht op elkaar, vind je smalle straatjes en zie je weinig zonneschijn terug. Boven het oude centrum steekt de 38 meter hoge minaret van de moskee uit die in 1230 werd gebouwd. In 1373 werd deze volledig gerenoveerd. Tevens vind je er de oude Romeinse haven terug die ligt ingesloten door de hoge stadsmuren. Je kan de haven alleen te voet bereiken en dit is zeker de moeite waard, want ondertussen ontdek je alle pittoreske straatjes van deze badplaats. Als je een visliefhebber bent dan is er genoeg verse vis te vinden. In de haven kan je ervoor kiezen om een boot trip te boeken. Tijdens de trips kan je onderwaterwereld ontdekken door middel van snorkelen en duiken.

De omgeving van Antalya

Ook in de omgeving van Antalya is er meer dan genoeg te zien en te beleven. Op ongeveer tien kilometer afstand vind je de bekende Düden watervallen terug. Deze prachtige watervallen zijn 28 meter hoog en erachter vind je een grot. In de grot heb je een goed zicht op het neervallende water en kan je het gekletter goed horen. Als het licht er goed opvalt heb je een prachtig beeld wat je zeker wilt vastleggen met je camera. Daarnaast vind je vele archeologische vindplaatsen terug in de omgeving. Een van deze locaties is Perge, een ruïne waar je een grote en rijke stad uit de oudheid kan bezichtigen. Als je een golfer bent dan is het goede nieuws dat er vele golfcourts en resorts in de omgeving te vinden zijn.

Geef een antwoord