Waarom ook jij de overstap moet maken naar groene zakelijke energie

Het aantal ondernemers in Nederland dat over groene stroom beschikt, neemt de laatste jaren toe. Dat is niet zonder reden het geval: groene zakelijke energie kent ontzettend veel voordelen voor je bedrijf en voor het milieu. Zo kun je door middel van energie vergelijken zakelijk altijd een voordelig groen energiecontract scoren terwijl je gebruik maakt van duurzame stroom. In dit artikel vertellen we je graag meer over de voordelen van groene energie voor je bedrijf. Wie weet maak je daarna ook wel de overstap naar duurzamer ondernemen!

Groene energie is beter voor het milieu

Het grootste voordeel van groene stroom is het feit dat het een schonere vorm van energie betreft in vergelijking met grijze energie. Dat ligt vooral aan de manier hoe beide soorten stroom worden opgewekt. Zo komt er bij de productie van grijze energie veel CO2 vrij; een schadelijke stof die het milieu aantast. De productie van groene stroom is veel schoner; daar komt veel minder CO2 bij vrij. Dat is niet het enige waar je op moet letten in het kader van duurzaamheid. Wist je bijvoorbeeld dat grijze energie gemaakt wordt uit fossiele bronnen? Dat zijn brandstoffen zoals aardolie en steenkool. Wanneer we uit dergelijke bronnen blijven putten zoals we dat nu doen dan zijn die fossiele bronnen binnen aanzienlijke tijd uitgeput. Bij groene energie kan dat gelukkig niet. Die energie wordt gehaald uit natuurlijke bronnen zoals de zee en de zon. Dat zijn bronnen die nooit op kunnen gaan; we kunnen er dus onbeperkt uit blijven putten.

Je kunt je eigen groene stroom opwekken met zonnepanelen

Uiteraard is dat niet de enige reden om voor groene energie te gaan. Je kunt namelijk ook nog een stapje verder gaan op het gebied van groene mkb energie. Wat dacht je ervan om je eigen groene stroom op te wekken met behulp van zonnepanelen? Waar het onmogelijk is om grijze energie zelf te produceren, kan dat met groene stroom wel. Het enige wat je hiervoor nodig hebt, zijn zonnepanelen en een omvormer om de zonne-energie mee om te zetten in bruikbare energie. Dat is een behoorlijke investering, maar je moet weten dat je dergelijke kosten altijd binnen een paar jaar terug hebt verdiend. Gemiddeld doe je er acht tot tien jaar over om zo'n investering eruit te halen. Daarna maak je nog tien tot vijftien jaar gebruik van gratis groene energie. Energie die je uit de zon haalt kost immers niks! Op die manier ben je dus goed bezig voor het milieu én voor je portemonnee. Voor veel ondernemers is dat dé reden om te kiezen voor zakelijke zonnepanelen voor hun bedrijf.

Meer klanten scoren met groene stroom en meer

Tot slot is het interessant om te weten dat groene stroom ook op een andere manier goed voor je bedrijf kan zijn. Het zijn namelijk niet alleen de ondernemers in Nederland die duurzaamheid alsmaar belangrijker vinden. Ook de Nederlandse consument kiest vaker en liever voor een bedrijf dat groen werkt dan voor een bedrijf dat dit niet doet. Kortom: dat kan dus betekenen dat je meer klanten scoort wanneer je onder andere over groene stroom beschikt. Het is natuurlijk nóg beter om ook op andere aspecten groen te werken. Denk bijvoorbeeld aan een papierloos kantoor, het hebben van refurbished apparatuur of het steunen van duurzame initiatieven. Zorg ervoor dat je dergelijke stappen binnen je bedrijf benadrukt op je website en in andere communicatie van je bedrijf om zo nieuwe klanten te trekken. En eerlijk is eerlijk: het is voor je eigen gevoel toch ook wel erg prettig om iets bij te kunnen dragen aan een beter milieu?

Geef een antwoord