Werken aan je uiterlijk als man

Werken aan je uiterlijk is iets wat voor geen enkele vrouw onbekend klinkt. Veel vrouwen ontdekken al vanaf jonge leeftijd hoeveel waarde er wordt gehecht aan hun uiterlijk. Dit heeft natuurlijk ook negatieve gevolgen. Maar wat vaak niet erkend wordt is dat de uiterlijke verschijning ook steeds belangrijker wordt voor mannen. Veel mannen kampen met zelfbeeld problemen betreffende hun uiterlijk. Mannen zijn steeds vaker actief bezig met het verbeteren van hun uiterlijk. Ook zijn er mannelijke kwalen die we proberen te verhelpen. In dit artikel bespreken we een aantal tips om te werken aan je uiterlijk als man.

Kleding

Mode is iets waar veel mannen niet uitzonderlijk in geïnteresseerd zijn. We zien vaker dat vrouwen veel aandacht aan hun kleding besteden. Maar dit heeft niks te maken met het feit dat mannen niet goed gekleed willen gaan. De meeste mannen realiseren zich dat goed gekleed gaan veel waarde toevoegt aan hun romantische en professionele leven. Uiterlijk doet ertoe. Zeker als het om de eerste indruk gaat. Je wilt je zo kleden dat het je die kostbare seconden geeft om een ​​gedachte te verkopen, je zaak te verdedigen en anderen te beïnvloeden. Dat betekent dat je je moet houden aan frisse, schone en goed passende kleding. Dat is wat mensen aanmoedigt om je serieuzer te nemen. Elke jonge arts, advocaat, adviseur of verkoper moet dit begrijpen.

Haarverlies

Ontzettend veel mannen krijgen tijdens hun leven te maken met haarverlies. Toch zijn er verschillende dingen die je kunt doen om haarverlies te voorkomen en zelfs te herstellen. Er zijn twee klinisch goedgekeurde medicijnen om haarverlies te voorkomen: finasteride en minoxidil. Finasteride werkt door remming van het hormoon dihydrotestosteron (DHT), dat ervoor zorgt dat de haarzakjes krimpen en uiteindelijk uitvallen, terwijl minoxidil de bloedstroom en de opname van voedingsstoffen naar de follikels verhoogt. Beide behandelingen brengen het risico op bijwerkingen met zich mee. Van finasteride is gevonden dat het leidt tot erectiestoornissen en een verminderd libido bij ongeveer 1 op de 31 mannen, terwijl minoxidil kan leiden tot huidirritatie en allergische reacties. Je kunt ook kiezen voor een haartransplantatie. Voor veel Nederlanders is een haartransplantatie Turkije de juiste optie.

Geur

Naast verzorgd eruit zien en goede kleding is geur ook een ontzettend belangrijk aspect. Was dagelijks je haar, gebruik deodorant, en doe een luchtje op. Ook is je mondhygiëne belangrijk. Een gezond voedingspatroon kan ook bijdragen aan je mondhygiëne. Eet gezond en poets dagelijks je tanden. Als je er ook nog bij flost dan ben je al een heel eind.

Geef een antwoord