Zwarte houten jaloezieën: sfeervol, stijlvol én praktisch

Zwarte houten jaloezieën zijn een echte blikvanger in ieder interieur. Ze geven je woning een stijlvolle en sfeervolle uitstraling. Daarnaast zijn ze ook nog eens heel praktisch: je kunt ze naar wens verstellen en daardoor de lichtinval beïnvloeden. Ben je benieuwd of houten jaloezieën iets voor jouw woning zijn? Of ben je toevallig op zoek naar verduisterende gordijnen op maat? Lees dan snel verder!

Wat zijn houten jaloezieën?

Een houten jaloezie zwart, ook wel houten lamellen genoemd, zijn raamdecoratie die bestaat uit verticale latten van hout. Ze worden aan weerszijden vastgemaakt aan het raamkozijn met behulp van speciale beugels of klemmetjes. Het enige wat je vervolgens nog hoeft te doen, is de jaloezieën naar wens verstellen door ze omhoog of omlaag te draaien. 

Waarom voor houten jaloezieën kiezen?

Houten jaloezieën hebben veel voordelen. Zo zorgen ze niet alleen voor een stijlvolle, maar ook forse uitstraling in je woning. Daarnaast is hout een natuurlijk materiaal dat warmte uitstraalt en daardoor sfeervol aanvoelt. Ook praktisch: hout is eenvoudig te onderhouden en gaat relatief lang mee. Je bent dus verzekerd van jarenlang plezier van je nieuwe houten jaloezieën!

Hoe worden houten jaloezieën gemaakt?

De meeste houten jaloezieën op de markt zijn gemaakt van basswood, een lichtgewicht en stijve soort hout. Het voordeel hiervan is dat de lamellen mooi strak hangen en niet gaan wapperen in de wind. Daarnaast is het materiaal ook redelijk eenvoudig te bewerken, waardoor er veel verschillende soorten houten jaloezieën op de markt zijn.

Waar kun je ze kopen?

Houten jaloezieën zijn verkrijgbaar bij verschillende woonwarenhuizen en meubelzaken. Ook online is er een ruim aanbod te vinden. Let wel goed op de maten: het is belangrijk dat de jaloezieën perfect passen in het raamkozijn, anders werkt het niet optimaal.

Hoe veel kosten ze?

De prijs van houten jaloezieën hangt onder andere af van de grootte, het materiaal en de kleur. Een gemiddelde prijs ligt tussen de €50,- en €100,- per m².

De voordelen nog even op een rijtje:

– Stijlvol en sfeervol

– Praktisch: je kunt ze verstellen

– Natuurlijk materiaal

– Eenvoudig te onderhouden

– Relatief lang meegaand

– Goede prijs/kwaliteit verhouding!

Zwarte houten jaloezieën zijn dus een stijlvolle en praktische toevoeging aan ieder interieur. Ben je benieuwd geworden? Neem dan snel een kijkje bij één van de vele aanbieders!

Geef een antwoord